top of page

Prenatale kinesitherapie

Prenatale oefeningen helpen je om je lichaam in optimale conditie te houden tijdens je zwangerschap, en om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de bevalling.
De prenatale oefeningen worden opgestart vanaf de 28ste week van de zwangerschap.  Indien u klachten heeft, kan dat vroeger zijn.

Bevallingsoefeningen

Dit zijn oefeningen ter voorbereiding op je bevalling.  Deze omvatten ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, aanleren van mogelijke houdingen om je weeën op te vangen en het aanleren van de juiste perstechniek.   Dit zal je helpen om de pijn tijdens de arbeid op te vangen en om je bevalling zo vlot en aangenaam mogelijk te laten verlopen.

5DE8B7A3-509C-4E28-8463-F4B8D3ED1636_edited_edited_edited.jpg

Klachten tijdens de zwangerschap

Ondanks dat de zwangerschap een prachtige periode is, ervaren sommige vrouwen tijdens hun zwangerschap lage rugpijn, bekkeninstabiliteit, klachten ter hoogte van de bekkenbodem, vochtophoping in de benen, ….
Deze klachten kunnen behandeld worden en met de juiste tips en advies kan je de grootste pijn verhelpen.  Houdingscorrectie, stretchoefeningen, verstevigende oefeningen, massages en / of bekkenbodemspieroefeningen komen dan aan bod.

Pregnant%20Woman%20Staying%20Fit_edited.jpg

Bekkeninstabiliteit

Tijdens de zwangerschap ondergaat je lichaam hormonale veranderingen, waardoor de gewrichtsbanden verslappen.  Op deze manier kan het geboortekanaal vergroten tijdens de bevalling.  Een verhoogde beweeglijkheid van het bekken betekent automatisch een verminderde stabiliteit. Deze vergrote beweeglijkheid in het bekken kan pijn veroorzaken.  Deze pijn situeert zich meestal achteraan thv het heilgbeen en/of vooraan thv het schaambeen.    Dit kan je dagdagelijkse bewegingen storen onder de vorm van pijn.
Kinesitherapie kan je hierbij enorm helpen ; de nadruk ligt op houdingscorrectie, rugscholing en pijnstilling.  Bij de oefeningen ligt de nadruk op stabiliteit en symmetrie.

16401B9A-BEAC-4E8D-859C-9AD4E2923B60_edited.jpg
Prenatale begeleiding: Onze faciliteiten
bottom of page